Leivapäeva maitsed ja teadmised! 

Rahvusvaheline leivapäev oli 16. oktoobril.
Emajõel osalesid 6. ja 7. klassi õpilased Eesti Põllumajandusmuuseumi programmis “Viljaterast leivani”, kus läbiti kogu teekond viljaterast rukkileivani. Prooviti vilja peksmist ja tuulamist, jahvatati jahu, valmistati leivataigent ja vormiti ise leivakakk. Lisaks meisterdati või ning käidi muuseumi loomi vaatamas – ponisid, lambaid, kitsi ja küülikuid. 


Piritale tõi leivapäev aga teadmiste ja maitseelamuste meeleolu – sööklas sai QR-koodi abil arvata eri maade leibade päritolumaid ning oli võimalik erinevaid leibu degusteerida. Aulas toimusid leivapäeva viktoriinid, kus teadmised pandi lõbusalt proovile.
Aitäh kõigile osalejatele!
Leib ühendab põlvkondi ja meenutab, kui palju hoolt ja armastust on peidus igas viilus.
Viimati muudetud 02.12.2025.